top of page

3 myter om oppstart av fast føde

3 myter som du bør vite om så du kan være sikker på at babyen din faktisk er klar for å starte med fast føde.


Skrevet i samarbeid med @barebrabarnemat


Bedre søvn


Forskning viser at det ikke er noen sammenheng mellom hvor mange ganger babyen våkner om natten og oppstart med fast føde. Det at babyen våkner flere ganger om natta er helt normalt når dem er så små. Det er ikke alltid de våkner av sult heller, men av et behov for nærhet. Fast føde kan derimot føre til at babyen blir mer urolig fordi tarmene skal venne seg til å fordøye mat som ikke er like lett å fordøye som morsmelk.


Lav vektoppgang


Dette er kanskje det vanligste argumentet for å gi fast føde før 6 måneder. Slakk vekstkurve når babyen er rundt fire måneder er ikke unormalt. Det er også spesielt vanlig hos barn som får morsmelk. Det er ikke utelukkende et tegn på at du må starte med fast føde tidligere enn anbefalt. Morsmelk er enklere å fordøye for babyen. Dersom mor har god ernæringsstatus inneholder morsmelk mer næringsstoffer og energi enn fast føde kan bidra med. Husk at små babyer har små mager som hovedsaklig trenger næringstett morsmelk eller mme for å vokse og utvikle seg normalt.


Stor baby

Fordøyelsessystemet til en baby er akkurat den samme uansett vekten på ungen. Store babyer trenger ikke starte med fast føde tidligere enn andre. Man vil også merke at det er hyppige amminger i perioder hvor barnet har mer behov for mat, såkalte økedøgn. Den første maten mange starter med er ofte frukt eller grønnsaksmos, matvarer som ikke er like næringstett som morsmelk.


Lurer du på om babyen din er klar for fast føde? Barebrabarnemat har en gratis babymatguide.


Lærte du noe nytt?

164 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page