top of page

Lillebrors første uke med fast føde

Når man starter med fast føde er de første måltidene bare smaksprøver. Den første maten kan være å få smake på en teskje grøt, mos av en grønnsak eller suge på en mør bit. Dette kan gjerne vare i flere uker. Når barnet har fått en teskje av den nye maten, kan du øke til to-tre teskjeer de neste dagene, deretter flere teskjeer i samme måltid. Alle barn er forskjellig, så bli kjent med dets signaler og behov.


Vi begynner forsiktig så det ikke blir så mye for den lille tarmen. Fra han var 5 måneder begynte vi å gi han en smak på leppa ut fra hva vi spiste, men fra 6 måneder begynte vi med fast føde. Han har fått 1 ts med mos og dampede grønnsaker som han kan holde og sutte på selv.Potetbit fra middagen som moses i morsmelk. Nok til 1 teskje.Mør potetbit som han fikk foran seg.

Det krever finmotorikk og trening i å ta opp biten og føre til munn. Mye som skal læres!Dampet gulrotbit. Når de er så små er det en fordel av bitene er store. Mindre biter gir større kvelningsfare fordi det lettere kan sette seg fast eller havne bak i svelget, så tenk biter på størrelse med neven til barnet. Jeg skjærte gulroten i staver på størrelse med fingeren min.


Gulrotbit fra middagen som jeg skrapte med en skje. Jeg håndmelket i et eggeglass som jeg blandet gulroten med. Det er en fordel å blande maten med morsmelk, da dette er en kjent smak for barnet pluss enzymene hjelper fordøyelsen.


Mangosten er genial å gi til de minste. Den er god å holde på og er deilig på smak. Ettersom det ikke er mye kjøtt som sitter igjen er det flott å kunne sutte på uten å få biter i munn.Dampet pastinakkbit som moses med morsmelk.542 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page