top of page

Så hyggelig at du titter innom!

Edin og mamma.jpg

Mitt navn er Amanda og dette er ansiktet bak instagramprofilen barnematglede. Jeg er en stolt sykepleier, og elsker jobben min på barneavdelingen. Men jeg er en enda stoltere mamma til to vakre gutter. Det er koselig å tenke på at de (forhåpentligvis) vil få gode minner fra matbordet. Jeg er gift med en flott pølsemaker som har inspirert meg på kjøkkenet. Det er dessuten han som bidrar til de deilige kjøttoppskriftene, og gir meg tips og triks. Foruten å være utrolig glad i husplanter og håndarbeid (skulle tru jeg var 60 år), har jeg funnet stor glede i å lage mat.

 

Jeg har alltid vært interessert i mat, men jeg har ikke nødvendigvis vært den flinkeste kokken. Da jeg var liten fikk jeg delta i matlaging med mine foreldre og besteforeldre, som og det har nok medført til store matgleden som jeg har i dag. Da det var på tide for gutten min å starte med fast føde, var det derfor naturlig å skulle lage maten hans selv. Det var viktig for meg å tilby et variert kosthold, men hjemmelaget mat er også mer økonomisk.

 

Jeg ble møtt med en storm av påstander ute på internett i søk etter opplysninger om barnemat. Rådene og meningene om hva barnet mitt skulle og ikke burde spise var mange, og jeg opplevde at flere påstander ikke hadde faglig begrunnelse. Plutselig fikk jeg inntrykk av at hjemmelaget mat var avansert. I tillegg til dette inneholdt matrettene jeg fant på nettet ofte fancy ingredienser og tidkrevende fremgangsmåter. Hjemmelaget mat trenger hverken være dyrt eller tungvint. Dette motiverte meg til å starte en matkonto på instagram som viser ujålete, sunn og enkel mat for baby og småbarn. Ikke alt jeg har lagd har falt i smak, men jeg har ikke vært redd for å prøve. Dette har jeg lært mye av, og heldigvis blir man aldri ferdig utlært. Jeg er på ingen måte en ekspert på kjøkkenet, og slik vil jeg heller ikke fremstå. Det jeg ønsker å vise er at det ikke trenger å være hokkus pokkus å trylle frem en matrett. Den største gleden er jo når babyen din koser seg med maten du har laget! 

 

Jeg er opptatt av nasjonale retningslinjer, og følger Helsedirektoratet sine anbefalinger når det kommer til kostholdsrådene jeg gir. Matportalen har god oversikt over matvarer som ikke er anbefalt eller som man må være forsiktig med. Er du usikker er det bare å søke matvaren opp der.

 

Gjennom jobben min på barneavdeling har jeg opparbeidet meg erfaring med ernæring til barn, både når det gjelder feilernæring men også spisevegring. Her ser jeg hvor viktig det er med riktig informasjon og veiledning av kosthold og matvaner. Jeg syns det er viktig å fremme barnas matglede. La barna være nysgjerrig, la dem søle og skap minner med å lage maten sammen. Det for meg gir matglede.

 

Hjemmelaget barnemat er min hobby, og det gleder meg å kunne inspirere andre småbarnsforeldre.

DSC09440.jpg

Kontakt meg på instagram hvis det er noe du lurer på!

bottom of page