top of page

Bokhvetegrøt

Glutenfri og næringsrik grøt som du kan gi fra babyen starter med fast føde.


Bokhvete er et glutenfritt kornslag! Egner seg ypperlig til grøt, lapper eller i bakst.


Før babyen er 6 mnd bør grøten helst være laget med mel for å få den helt finmost. Men fra 6 mnd kan du med fordel bruke korn for å tilføre tekstur og konsistens på en skånsom og forsiktig måte.

Denne oppskriften er nok til barna mine på 2 og 4 år (vi får somregel litt rester, som kan brukes i lapperøre dagen etterpå e.l.)


2 dl bokhvete skylles i kaldt vann og bløtlegges med 2 dl væske. Gjerne over natten eller gjennom dagen. Helst minst 4 timer. Jeg bløtlegger rett i kjelen for å spare oppvask.


La deretter kjelen få et oppkok og rør rundt på middels varme i 15 minutters tid. Spe med H melk (fra 1 år), kokosmelk (fra 6 mnd) eller den væsken du ønsker for å få den konsistensen du liker. Rør inn 1/2 ts kardemomme, 1/2 ts vanilje og 1/2 ts ceylon kanel.


Nå kan du enten gi grøten slik den er, som gir tyggemotstand, eller du kan kjøre alt dette raskt med stavmikser for en glattere grøt. Jeg liker å "pulse" stavmikseren i et par sekund for å få litt tyggemotstand, men det gjør grøten mer kremete.

For søtere smak kan du mose 1/2 banan. Bær gir c vitamin, og hakkede eller malte nøtter gir ekstra fett, jern og smak.


Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning rett før servering for å gjøre den næringstett.


124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page