top of page

Gresskarsuppe fra 6 mnd

Det er ikke mange nordmenn som er vant til å bruke gresskar, men det er en flott og smaksrik grønnsak. Det passer seg derfor ypperlig å starte med for små babyer, da det har en mild og søt smak. Konsistensen er også perfekt for en utrent spisebaby.


Du trenger:

Gresskar (f.eks butternut) på omtrent 1 kg

500g gulrøtter

3 fedd hvitløk

2 ss rapsolje

1ts spisskummen

1 ts pepper

1 boks kokosmelk (400 gram)

5 dl grønnsakskraft eller buljong

Slik gjør du:

Start med å sette ovnen på 200 grader. Del gresskaret i to, og ta ut frøene med en skje. Skjær av skallet, og kutt gresskaret i biter. Størrelse spiller ingen rolle, men mindre biter gir kortere steketid. Skjær gulrøtter i terninger. Finhakk hvitløk. Legg dette i en ildfast form. Dryss over olje og spisskummen og sett den i ovnen. Etter ca 35-40 minutter vil gresskaret være mørt, avhengig av hvor store biter det er. Hell alt i en kjele og tilsett kokosmelk og grønnsakskraft. La det få et oppkok. Bruk stavmikseren for å få en glatt suppe. Om konsistensen blir for tykk, så kan du tilsette mer vann. Det kan være godt tilbehør å drysse ristede gresskarkjerner over suppen. For å riste gresskarkjerner har du de opp i en tørr panne. Det tar ikke mange minuttene før de får farge, og da er de ferdige. Til mindre barn så kan du male kjernene og blande i suppen. Til barneskålen: tilsett gjerne også morsmelk før servering. Det som ikke spises til middag kan fryses ned i porsjoner, som ved bruk av isbitformer.

FAKTA! Det er mye fiber i gresskar. Dette betyr at det har en god effekt på magen om barnet skulle plages med forstoppelse eller treg mage


14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page