top of page

Gulrot og ingefærsuppe

Denne suppen er min go to! Den er så enkel og såååå smakfull. Kan gis fra babyen er 6 mnd.


Denne oppskriften er til ca 4 personer (vi får alltid rester)

5 gulrøtter skjært i små terninger

1 løk kuttes

3 hvitløksfedd moses

Håndfull med cherrytomater skjæres i 4

3 cm fersk ingefær, skrelles og kuttes i biter

Saften fra 1 appelsin og 1 lime

1 klype pepper

1 ts sukker


Ha alt i en kjele med noen ss smør, olivenolje eller f.eks kokosolje. Nå skal du frese alt i noen minutter. Hell så over kokende vann til det dekker grønnsakene. La putre i en times tid til at gulrøttene er møre. Mos alt så det blir en glatt suppe. Jeg bruker enten blender eller stavmikser. Sil eventuelt suppen dersom du vil ha den helt glatt, og smak til med krydder om du føler noe mangler. Salt vil balansere syren, men det er ikke anbefalt å gi til små barn. Vi voksne salter heller på tallerkenen. På denne måten kan alltid babyen eller de minste få noe fra måltidet vårt også.

Smaker ypperlig med creme fresh og focaccia til.


Hvordan gi denne middagen til babyen?


Er babyen din i oppstarten av fast føde, kan du gjerne holde av en bit med gulrot som dampes for seg, og moses eller gis som fingermat. Da spiser babyen strengt tatt det samme som familien.


Du kan også gi en smak av suppen, en fin måte å bli eksponert for en ny smak. Vær derimot obs på at mange babyer får mageknip av løk.


Du kan f.eks blande 1 ss av suppen med 1 ss morsmelk eller mme. Ønsker du at konistensen ikke skal bli så rennende kan du blande inn litt kokt quinoa eller ca 1 liten ts chiafrø. Sistnevnte trenger nok en times tid for at væsken skal trekke godt inn i frøene. Kanskje en smart måte å bruke restene på dagen etter?


Urter kan fint gis fra 6 mnd også, men merk at babyer har sterkere smakssans enn oss.
Og du! Lurer du på hvordan du kan bruke restene? Du kan enten fryse noe av suppen i isterninger så du har et måltid til babyen senere. Eller du kan lage pasta eller lasagne, en nydelig base til saus!


Vel bekomme!

171 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page