top of page

Kremet soppsuppe - fra 10 mnd


Oppskrift til ca 4 personer


200 gram sjampinjong

200 gram kantarell

3 sjalottløk

50 gram smør

3 dl fløte

7 dl grønnsakskraft, hønsebuljong, fond eller lignende

En god bunt friske urter, som gressløk, timian, kjørvel, estragon eller persille (jeg brukte en bunt av både gressløk, timian og persille)Slik gjør du det:


Sopp skjæres i små biter og løken finkuttes. Freses i gryten med smøret. La dette surre til fargen blir gyllen (ca 5 minutter).


Tilsett kraften/buljongen og la det hele småkoke i noen minutter til. Jo lenger det småkoker dess bedre smak vil det få. Jeg lar det ofte putre i et kvarters tid.


Jeg syns det er godt å tygge litt, så jeg liker ikke at suppen er helt glatt. Kjør den i stavmikser slik som du ønsker at konsistensen skal bli. Syns du suppen blir for tykk så spe med mer fløte eller kraft.


Tilsett deretter finhakkede urter (eventuelt ta 2 ts av timian, gressløk og persille dersom du har dette).


Ettersom sønnen min får mageknip av løk, lager jeg suppen hans i en egen liten gryte ved siden av. Da tar jeg bare ingrediensene på slump, og hans suppe valgte jeg å servere helt glatt men mer tykk slik at det ble enklere for han å spise den selv.

Denne suppen er utrolig deilig sammen med hvitløksbrød og bacon som topping!

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page