top of page

Lillebror utredes for melkeproteinallergi

Oppdatert: 3. aug. 2021

Siden han var 6 uker har jeg stilt spørsmål rundt symptomene hans på hver kontroll. Ifølge helsesykepleier og lege viste ikke Sverre "typiske tegn" på allergi. Han var jo så liten enda! Nyfødturo er normalt og refluks må han bare vokse av seg. Jeg fikk gode råd og forslag på tiltak for å lette ubehaget hans som fungerte bra. Det hjalp å heve sengen og amme i tilbakelent stilling. Det å legge han i vogn eller på lekematte kunne vi bare glemme, han gulpa, smattet og hylte til noen plukket han opp. Takk gud for bæretøy, ellers hadde ryggen min streika.


Bekymringen min var med pusten hans. Han var konstant tett i nesen. Jeg våknet om natta av lyder: slim, hoste og harking, surklete pust, urolig søvn, sprutgulp, diaré pluss noen runder med grønn avføring. Jeg er sykepleier på barneavdeling. Det gjør det ikke enklere å bare være mamma da!


Jeg fikk legen på helsestasjon til å lytte på han ved hver kontroll, men alt hørtes fint ut. Helsestasjonen ba oss bare se det an til han ble 4 mnd, kanskje ville alt løsne når tarmen ble mer moden.


Jeg søkte informasjon hos Ammehjelepen og fant hjelp i deres artikler både ved ammestillinger, gulping og hva som er normal uro. Da gikk det opp for meg at lillebror kanskje har mpa.


Fastlegen mente det var astma, men jeg ønsket henvisning til barneavdelingen ettersom jeg mistenkte allergi.


Astma var det ikke. Ikke umoden tarm heller. Eneste måte å vite om det er allergi og ikke utelukkende refluks er at jeg må teste melkefri kost i minst 4 men helst 6-8 uker for å se om det vil hjelpe. Bare på noen få dager ble gutten vår så rolig og fornøyd!


Dette er heldigvis noe som er enkelt å tilrettelegge, og det gir meg motivasjon når jeg ser at lillebror har det så bra. Det var overveldende i starten, det er jo melk i alt! Og de gangene jeg har fått i meg melk uvitende er vi tilbake til spy og uro.


Nå er det bare å håpe at han vil vokse det av seg etter hvert. Det er heldigvis en stund til han skal begynne med føde med melkeprodukter i.
84 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page