top of page

Nøttekake (glutenfri)

Bjørniskake! Glutenfri og kan også lages laktose/melkeproteinfri 🤩🥳



Dette er en nøttekake, som ikke inneholder mel! Perfekt ved glutenallergi 🤩 Nøtter gjør også kaken mer næringstett, selv om den inneholder litt sukker. Jeg bruker mindre sukker enn den tradisjonelle oppskriften, men ble veldig saftig og god 😎


Oppskrift:


5 egg

1 dl sukker


Piskes til eggedosis. Hemmeligheten med en luftig og stor kake er å få til eggedosisen skikkelig. Det er ikke nok å piske den i noen minutt. Jeg lot kjøkkenmaskinen piske på medium hastighet i ca 30 minutt 🤗


500 gram nøtter males, jeg gjorde dette i en fei i blenderen min. Har du kvern er det og supert. Jeg brukte 1 pose hasselnøtt og 1 pose mandler.

2 ts bakepulver


Vend dette inn i eggedosisen. Rør for hånd så ikke luftes slås ut i eggedosisen.


Hell over i rund form, min er 26 cm. Jeg har og en miniform som jeg også stelte litt deig i, da dette ble til ører. Har du ikke liten form så kan du bruke muffinsform eller en ildfast form og skjære kaken til ører.


Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.


Avkjøl helt før du pynter den, oppskrift under bildet.



Sjokoladekrem:


Bruk krem:


250 g romtemperert smør

250 gram siktet melis


Pisk helt til du får en krem, det tar ca 5 minutt. I mellomtiden smelter du 200 gram mørk sjokolade i vannbad.


Når kremen er pisket, tilsetter du 2 ss kakaopulver, 1 ts espressopulver og 1 ts salt, samt den smeltet sjokoladen. Pisk i noen minutter. Den skal være såpass tykk at den kan brukes i sprøytepose. Hvis den er litt rennende så legger du kremen i kjøleskapet mens du lager hvit krem:



Hvit krem:

Smelt 200 gram hvit sjokolade i vannbad.

I mellomtiden piskes 200 gram smør og 200 gram melis til krem. Tilsett så 200 gram kremost og 1 ts salt, samt den smeltede sjokoladen. Pisk i noen minutt. Del så kremen i to, og tilsett rød konditorfarge og pisk til den er blandet.


Du kan enten smøre kremen på eller bruke sprøytepose. Jeg startet med snuten, deretter hatten og så den brune kremen til slutt.


For å lage øyne og munn:


Smelt 200 gram sjokolade i vannbad.

Jeg tok matpapir over en skjærefjøl. Form så den smeltede sjokoladen på brettet, vi brukte sprøytepose og klippet et lite hull.




96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page