top of page

Nydelig kyllingmiddag til hele familien, fra 6 mnd


Du trenger:

1 stk rå kylling (kan eventuelt bruke kyllinglår eller kyllingbryst)

1/2 sitron

5 ss olje

1 ts timian

1 ts oregano

1 ts rosmarin

1 ts basilikum

2 ts karri

1 ts pepper

2 ts sukker

1/2 løk

1/2 grønnsaks eller kyllingbuljongterning smulret opp, eventuelt kraft eller 1 ss fond

Slik gjør du:

Vask og tørk kyllingen før bruk. Ha saften og noe av skallet til sitronen i en bolle, sammen med krydder og sukker. Ha i oljen. Dette mixes sammen med en stavmixer. Nå har du laget en marinade! Ha kyllingen i en ildfast form. La marinaden trekke minst 30 minutter etter du har smurt den over kyllingen din. Resten av sitronen og den halve løken putter du inni kyllingen. Om du bruker kyllinglår/bryst så kan dette skjæres i båter og legges rundt kyllingen. Stekes på 180 grader i 50 minutter (obs kortere steketid ved bruk av lår/bryst).


Serves med en frisk salat, ris, pasta eller ovnsbakte rotgrønnsaker.

Hvis du bruker en hel kylling, er det fantastisk å bruke kyllingen til å lage kraft etter middagen! Dette kan benyttes i barnematen. Frys kraften i isbitformer, og du har alltid en deilig smakstilsetning klar for bruk.


Kyllingkraft

1 hel kylling (altså ben og kjøttet som er igjen fra middag)

2 stk løk, skjæres i biter

1/2 purre

2 gulrøtter skjæres i biter

1/2 sellerirot

1 stilk frisk estragon, eller 2 ts tørket krydder

2 stilker frisk timian eller 2 ts tørket krydder

10 stk hele pepperkorn

2 stk laurbørblad

Bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig i kjøleskapet. Begynn med å dele kyllingkroget i mindre biter, og ha det i en stor kasserolle. Legg så grønnskaer over, og fyll på vann så det akkurat dekker. Dette skal nå få et oppkok. Fjern skummet som danner seg på toppen. Nå skal du tilsette krydder. La kraften trekke på svak varme i 2-3 timer. Det skal ikke koke. Når tiden er inne, skal kraften siles. Denne kraften er et smakfullt grunnlag til saus, supper eller gryterett. Om du oppbevarer det i kjøleskap, er det holdbart i ca 72 timer. Passer seg ypperlig til å fryse ned, enten i isbitformer eller større beholdere.

91 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page