top of page

Oksehalesuppe!

Oppdatert: 11. mar. 2021

Noen mener faktisk oksehalen er det beste på dyret! Kjøttet trenger lang koketid for å bli mørt. Oksehaler gir en fantastisk kraft, fordi det er bein, fett og kjøtt. Denne suppen krever ikke så mye arbeid fra kokken, men det tar lang tid. Jeg syns det er fantastisk å lage slike retter som kan stå litt i helgene, for da får man matlukten i huset og kan glede seg lenge til middag. Og i tillegg slipper man matlaging dagen etterpå, ettersom du sannsynligvis får en del rester!


Dette kan du fint gi til barnet ditt som er over 6 mnd. Enten gi suppen som mos, eller plukk ut noen grønnsaker/kjøttbiter som barnet kan få smake på (mos lett med gaffel, eller la barnet prøve å spise selv, skjær da bitene noe mindre).


Beregn ca 1 kg oksehale til 4 personer. Vi fikk også rester til dagen etterpå.


Del oksehalene i leddene hvis du har kjøpt hele haler, dette kan enkelt gjøres med kniv.

Brun først oksehalene i en stor kjele med enten olje eller smør for å gi dem en god stekeskorpe eller på stekebrett i stekeovn på grillfunksjon. Ha deretter 1 finhakket løk, et par hvitløksfedd, to stenger selleri, 1 ss hel pepper, 3 laurbærblad, et par ts persille og noen kvister timian (evt et par ts tørket) i kjelen, ha oppi kjøttet og hell over 2 liter vann. La dette småkoke i 3-4 timer til kjøttet lett lar seg løsne fra bena. Da skal du ta opp kjøttstykkene og legg dem til side. Sil kraften og sett den til side. Bruk en gaffel og pill av alt kjøttet fra halene og legg det i en annen skål. I kjelen så tilsettes 2 ts tomatpure, 2 ss sukker (gjør tomaten mindre bitter) og litt nøytral olje. Fres i gryta noen minutter og tilsett 3-4 dl rødvin. Reduser (kok inn) til vin og tomatpuré er som en tykk grøt) Rødvin setter god smak, og alkoholen fordamper under koking. Hell over den silte kraften. Nå skal grønnsaker kuttes i terninger og småkoke i ca 20-30 min til de blir møre:

vi brukte 4 poteter, 2-3 gulrøtter, 1/2 sellerirot, 1/2 kålrot. Tilsett kjøttet i suppen og smak til med salt og evt. annet krydder eller urter før servering.


Denne suppen er så næringsrik og god. Håper du vil prøve oksehalesuppe du også, det smaker fantastisk!For å gjøre det lettere for vår sønn å spise, så fikk han kjøtt og grønnsaker uten så mye kraft.


161 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page