top of page

Pasta med scampi

Dette er en av mine letteste og mest smakfulle pastaretter. Sausen lager du på den tiden pastaen bruker på å koke, som gjør den perfekt i en travel småbarnshverdag.


Ang sjømat vil jeg minne om anbefalingene fra Matportalen og Helsedirektoratet.


Fisk og annen sjømat er en svært god kilde til omega 3, vitamin D og jod som er viktige byggeklosser de første årene i barnets liv. Disse næringsstoffene finnes i liten grad i andre matvarer, så sjømat er en viktig del av et variert kosthold.


Fisk er normalt noe av det sunneste vi kan spise, men på grunn av miljøforurensning kan visse typer ferskvannsfisk inneholde helseskadelige mengder miljøgifter. Spedbarn bør derfor ikke spise ferskvannsfisk fra selvfangst. Fisk og sjømat du kjøper i butikk eller spiser på restaurant skal være trygg og overholde alle grenseverdier.

Skalldyr kan gis fra 6 mnd. Forskning viser at jo tidligere man eksponerer barnet for allergener, jo mindre sannsynlig er det å bli allergisk senere. Helsedirektoratet oppmuntrer alle spedbarn å få mat som kan være allergifremkallende iløpet av det første leveåret. Dette gjelder også de med høy risiko for allergi.


En rekke vitenskapelige studier viser at mat som barna ofte spiser, har en tendens til å bli foretrukket når de blir eldre. Jo tidligere du introduserer sunn mat med ulik smak og tekstur, desto mindre er sjansen for at du får matkresne barn.


Med det sagt, over til den deilige oppskriften!

Til 4 porsjoner, (vi fikk litt rester)


200 g scampi

300 gr cherrytomater som deles i to

To stenger vårløk finhakkes

1 løk finhakkes

1 fedd knust hvitløk

1 ss olivenolje

3 dl kremfløte

En neve frisk grovhakket basilikum

2 ts sukker

1 boks hermetiske tomater

Skvis av 1/2 lime

300g spagetti


Begynn med å koke pastaen. Varm en dyp stekepanne og dryss over olivenolje. Tilsett løk, tomat og hermetisk tomat. La alt surre til det blir mykt og "gyllent". Tilsett væsken, scampi og la det putre i noen minutter. Merk deg om scampien er varmebehandlet fra før eller ikke, og følg anbefalingen på pakken. Smak til med pepper og salt din egen tallerken. Vend inn spagetti og dersom barnet er over 1 år kan du rive litt parmesan over (Helsemyndighetene anbefaler at barn over 12 måneder følger de samme kostrådene som for voksne).


Håper det smaker!Kilder:


338 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page