top of page

Tomatsuppe fra 6 mnd

Ingredienser:


12 stk store tomater (eventuelt hermetiske tomater for å spare tid)

2 gulrøtter

1 løk

2 stenger stangselleri

3 fedd hvitløk

1 neve frisk basilikum

2 ss tomatpure

1 liter kraft/fond/buljong kylling/okse/grønnsak

1 ss balsamico

2 ss sukker

Olivenolje

Pepper


Slik gjør du:


Det første du begynner med er å skjære tomatene i 2, og legg de på et stekebrett. Dryss over olivenolje, balsamico og sukker. La dette være i ovnen en times tid på 200 grader. Dette bil gjøre at tomatene får en veldig god smak. Om du ikke har tiden til dette, blir suppen også god ved å bruke hermetiske tomater, enten hakket eller hele.


Skjær så grønnsakene i små biter. La dette surre i gryten med en skvulp olje og tomatpureen. Når grønnsakene begynner å bli myke og gylne er det tid for å tilføye kraften og finhakket basilikum. Om du ikke har den fersk, så tilsett 2 ts basilikum, eventuelt smak til om du ønsker en kraftigere smak. La dette småputre til tomatene er ferdige. Når tomatene i ovnen er møre skal disse helles i suppen. Småkok enda 10 minutter til, og stavmiks så til en glatt røre.


Denne suppen er også god med en skvett fløte eller creme fresh, dersom babyen er over 10 mnd. Godt tilbehør er pasta, hardkokt egg, pannekaker eller rundstykker.


Denne suppen kan også bli en "tacosuppe" ved å ha oppi mais, revet ost, chips, rømme og paprika før servering.


Nå er sønnen min stor nok til å klare å spise suppen med skje, men det fungerer veldig godt å la babyen spise suppe fra sugerør om de ikke mestrer bestikk enda. Husk at det kan være temperaturforskjeller i suppen, så husk å rør godt rundt slik at babyen ikke brenner seg.


Har du rester? Bruk det i lasagne, bolognese, på pizzan eller i en gryterett!

478 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page