top of page

Vårruller med peanøttsaus

Disse vårrullene er forfriskende, fargerike og morsomme å lage!


Du lurer sikkert på hvordan dette kan gis som barnemat?!


Vi har latt ungene spise det samme som oss fra første stund. Men klart mye må justeres! Vi har ønsket å ikke definere noe som barnemat. Ungene kan egentlig få det aller aller meste, de må bare få muligheten!

Vårruller som dette spiser 3 åringen fint. Han syns det er kjempegøy å få være med å lage sin egen rull. Dette var forøvrig det s om gjorde at han i det hele tatt smakte på denne type mat: Han er fremdeles skeptisk til mye...

Små barn, enten om de er i smaksprøvestadiet eller godt i gang med fast føde kan få ingrediensene hver for seg. Gulrøtter kan dampes, agurk kan skrelles og kuttes i tynne staver, mango kan gis i tynne staver eller som mos... Her er mulighetene mange til å variere måltidet ut fra alder og modenhet.
Over til vårrullene!

Disse fyllingrediensene er fleksible, bruk egentlig det du foretrekker. Ta mer av en ting eller etterlat noe annet. Rekkefølgen har ikke så mye å si, ikke akkurat innhold heller. Fyll med litt forskjellig, alle rullene trenger ikke inneholde det samme.

Her er min favoritt fyllkombinasjon, kjøper alt i vanlig butikk:

Rispapir

Rødkål (eller grønnkål)

Gulrot

Agurk

Vårløk, koriander eller mynte

Mango

Ertespirer Valgfritt: Dryss eller rull i sesamfrø

1) Skjær alt i tynne strimler!

2) Start med å legge noen av bitene omtrent en tredjedel fra bunnen av "vårrullpapiret". Fyll så på med det du ønsker. Bredden på fyllet avgjør bredden på vårrullen. La et par cm stå åpent på de to sidene for innpakning.

3) Brett vårrullen, sidene inn først og deretter rull vårrullen så øverste kant blir brettet over resten


Vårruller kan virke komplisert, men du får taket på det raskt, jeg lover! Har du brettet en lefse før, kan du definitivt lage vårruller! Ikke stress hvis vårrullene dine ikke er helt perfekte. Smaken er den samme😉


Oppskrift på nydelig peanøttsaus, fungerer like bra til kylling og svin som til vårruller!


Denne sausen er spicey, så den egner seg til smaksvante barn! Du kan utelukke chilli og røre en liten ts saus i litt morsmelk eller mme, så blir sausen mer barnevennlig.


3 cm revet fersk ingefær

1 fedd hvitløk finhakkes

1 ts chili

150gram peanøttsmør, jeg liker Helios sin best!

4 ss vann

4 ss hoisinsaus

3 ss skvis av lime, smak til

2 ss soyasaus

1 ss sukker

1 ts sesamolje


Rør sammen alle ingrediensene og vips har du nydelig saus!


Peanøtter er det som er mest sannsynlig å reagere på av alle nøtter. Er det kjent peanøttallergi i familien bør eksponering gjøres i samråd med lege.

Ut over dette anbefaler Helsedirektoratet at barn bør eksponeres for alle typer allergener så tidlig som mulig det første leveåret 💛

92 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page