top of page

Eple, bønne og pastinakkmos

Denne kan du gi fra babyen har begynt med fast føde (6 mnd +) og viser interesse for større måltider enn smaksprøver. Dette måltidet er stappet av jern og nyttige vitaminer til babyen din! Denne oppskriften gir stor mengde, så frys ned det babyen ikke spiser. Husk som alltid å ta av litt og litt i en egen skål, slik at maten som fryses ned er ren og ikke "dobbeldippet" i for å unngå bakterier.


Epler setter god smak, er generelt mild i smaken og gir en liten sødme. Linser er jernrikt, så vel som proteinrikt. Denne setter egentlig ikke noe smak. Pastinakk er også ganske mild i smaken og en god kilde til vitamin C.


1 liten kartong hvite bønner skylles og moses med stavmikser. 1 eple skrelles og skjæres i terninger og 1 pastinakk skrelles og skjæres i terninger. Dampes mørt og mos så med gaffel. Fres dette i en liten kjele med 1 ss fettkilde, slik som olivenolje, kokosolje eller usaltet smør. Du kan også raspe disse råvarene og frese det rett i kjelen for å spare tid (da unngår du dampingen). Tilsett bønnemosen og fres litt til. Juster konsistensen med vann, kokosmelk eller den væsken som egner seg for barnet ditt mht alder. Du kan med fordel røre inn morsmelk eller mme når du tar kjelen av ovnen. Det gjør mosen raskere avkjølt og bidrar med masse næring. Mos klumpfri eller server den slik den er så lenge du har klemt eplene og pastinakken med gaffel. Krydder som kan passe til dette er ceylon kanel, kardemomme, ingefær, muskat eller f.eks spisskummen. Et dryss er nok.


Ps: eple eller bønnene på kartong trenger du ikke varmebehandle, du kan fint mose bønnene og røre inn raspet eple. Men dette ble en måte å få pastinakken mør og mosen lunken på. For en jernrik variasjon kan du erstatte belgfrukten med hirseflak/mel for eksempel. Kok da hirsen til grøt, f.eks 1/2 hirsemel med 1 dl væske. Dette smaker ypperlig sammen med eple og pastinakk, eller andre grønnsaker. Grøt kan du fint fryse ned enten alene eller i kombinasjon med annen mos.

447 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page