top of page

Frossen babymat


Holdbarheten på hjemmelaget babymat er ikke slik som barnematen du kjøper i butikken, ettersom disse er tilsat en del tilsetningsstoffer. Det er viktig med riktig oppbevaring for at det ikke skal gro bakterier i maten. Derfor skal en heller ikke oppbevare eller fryse ned rester som man har hatt en spist skje oppi, da dette også gir grobunn for bakterier. Ta derfor litt og litt av gangen på tallerken til babyen din, og kast rester. Det som blir til overs av den urørte maten er det supert å fryse ned. Her viser jeg deg de ulike matvarers holdbarhet.


Jo kaldere frysetemperatur, jo lenger holdbarhet. Smak alltid på maten som du har tint opp til barnet ditt, slik at du ikke serverer dårlig mat som har harknet eller lignende.


Storfekjøtt – 4 måneder

Lammekjøtt - 4 måneder

Svinekjøtt – 1 måned

Fjærkre – 3 månederFisk – 2 måneder

Fettinnhold spiller inn på holdbarheten, da fett er noe av det første som harskner. Fet fisk har derfor kortere holdbarhet enn mager fisk.


Grønnsak/frukt uten fett – 1 år


Babymiddager - maks 3 måneder

Tips: Fryser du ned i isbitbokser så flytt det over i en pose, og merk alltid posen med innhold og dato. Ikke alltid lett å se hva terningen er laget av. Slik kan du også enkelt velge noe fra den posen som er gamlest.


Har du ikke isbitbrett, kan du enkelt fryse ned i klatter. Bruk et stekebrett, matboks, et lokk eller en skjærefjøl, legg over et bakepapr og legg klatter oppå. Frys ned, og flytt så i poser når det er helt fryst.

232 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page