top of page

Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat

Kan gis fra 6 mnd


Hvordan gjøre suppe mer babyvennlig? Jo! Tilsett quinoa! Det gjør at suppen blir tykk og enklere å spise. Denne gangen lagde jeg også selve suppen ganske tykk i seg selv for at barna skulle klare å spise det bedre, men man kan naturligvis tilsette mer væske for å få den mer rennende.


Suppen var uansett nydelig og bør prøves.


Oppskrift: Dette ga oss på 4 litt rester.600 g gulrot

1 gul løk

2 fedd hvitløk eller mer etter ønske

1/2 dl olivenolje

1 ts salt (kan sløyfes og la voksne salte sin egen tallerken)

1 ts spisskummen

400 g hakket tomat

6 dl kraft eller vann med grønnsaksbuljong

1 neve basilikum (eller noen ts tørket, smak til. Basilikum gir litt såpesmak hvis det blir for mye)

1 neve persille (eller 1 ss tørket)

Kvernet pepper


Slik gjør du det:

Skrell og del gulrot, løk og hvitløk i små biter. Fordel utover et stekebrett og hell over olivenolje. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. Du kan også gjøre det enklere og steke løk og hvitløk i en stor kjele, og tilsette gulrot etter noen minutter. La putre til gulroten begynner å bli mør, og tilsett så væsken. Det fungerer fint også!

Varm opp kraften i en kjele. Tilsett så grønnsakene fra ovnen og kjør dette til en glatt røre med stavmikser eller lignende. Ha dette tilbake i kjelen og tilsett hakket tomat og krydder. Juster på væsken om du vil ha den mer flytende. Kok lenger om du vil ha den tykkere.

Serveres suppen med kokt quinoa, pasta eller rør inn kjøttdeig eller det du måtte like. Vi hadde rester etter svin og det passet godt sammen med suppen.


Velbekomme!293 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page