top of page

Sviskegrøt

Er det noe som setter i gang magen er det svisker. Det funker iallefall utmerket for sønnen vår. Han har vært mye plaget med forstoppelse, men heldigvis er det ulike matvarer som kan gis for å kanskje lette plagene litt. Noe av det er sviskegrøt! Hva funker best for ditt barn?


Du kan naturligvis bruke den kornsorten som du ønsker. Jeg liker å bruke litt forskjellig, slik at man får en variasjon på konsistens, smak og næring.


Bokhvetegrøt:

2 ss bokhvetemel

1 dl væske ut fra alder (morsmelk, erstatning, vann, kokos, melk ect)

0,5 dl sviskemosSviskemos: Mitt tips er å koke en pose med svisker med vann som dekker sviskene. Stavmiks det og frys ned i isbitformer. Da er det lettvint å alltid ha noe å tilsette i grøten, og terningene tines fort i grøten. Når jeg gjør det slik siler jeg av væsken, som jeg fryser for seg. Da har jeg både sviskemos og sviskesaft lett tilgjengelig!

856 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page