Sviskegrøt

Er det noe som setter i gang magen er det svisker. Det funker iallefall utmerket for sønnen vår. Han har vært mye plaget med forstoppelse, men heldigvis er det ulike matvarer som kan gis for å kanskje lette plagene litt. Noe av det er sviskegrøt! Hva funker best for ditt barn?


Du kan naturligvis bruke den kornsorten som du ønsker. Jeg liker å bruke litt forskjellig, slik at man får en variasjon på konsistens, smak og næring.


Bokhvetegrøt:

2 ss bokhvetemel

1 dl væske ut fra alder (morsmelk, erstatning, vann, kokos, melk ect)

0,5 dl sviskemosSviskemos: Mitt tips er å koke en pose med svisker med vann som dekker sviskene. Stavmiks det og frys ned i isbitformer. Da er det lettvint å alltid ha noe å tilsette i grøten, og terningene tines fort i grøten. Når jeg gjør det slik siler jeg av væsken, som jeg fryser for seg. Da har jeg både sviskemos og sviskesaft lett tilgjengelig!

52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle