top of page

Vaniljesnurrer uten melkeprotein og egg

Oppdatert: 14. aug. 2021

Ikke fortvil, selv om bollene ikke inneholder smør eller melk er dem likevel supersaftige!!! Jeg benytter meg også av kaldheving. Dette syns jeg er genialt mest fordi jeg slipper å bruke en hel dag på baking. Jeg setter deigen på kvelden, og lar den stå kjølig over natta. Enten lar jeg hoveddeigen stå over natta, eller så hever jeg den som vanlig og baker ut bollene på kvelden- og da har jeg stekeklare boller neste morgen. Når deigen står kjølig, kan den stå opptil 5 dager. Fordelene med kaldheving er:

1) bedre smak

2) luftig bakst

3) mer næringsrikt --> enklere å fordøye


Vil du lese mer om kaldheving så har jeg skrevet et eget innlegg om dette. O P P S K R I F T


400 gram siktet spelt

100 gram havregryn

1 ts tørrgjær

1 dl sukker (kan sløyfes)

2 ts kardemomme

2,5 dl kaldt vann eller havremelk

Frø av 1 vaniljestang (kan sløyfes)

3 ss honning (dersom babyen er over 1 år)

100 gram romtemperert margarin uten melk


Tilsett alt i bollen med unntak av smøret. Elt i 5 minutters tid, tilsett så smøret i terninger og elt 5 minutter til. Ikke sløyf eltingen, jo lenger elting dess saftigere blir baksten.


Tilsett mer væske eller mel om nødvendig. Deigen skal være klissete. For mye mel gir tørr bakst.


Sett til heving. Heves i 3-4 timer, eventuelt sett deigen kjølig over natten. Kjevle så deigen ut til en rektangel. Smør utover melkefritt smør, og dryss over vaniljepulver og sukker. Brett så langsiden inn mot midten på begge sider.
Snurr så deigen, form til en sirkel og fest den med skøten ned i deigen


Lag dem enten som boller, eller legg de i en kakeform. Jeg syns de blir ekstra saftige da!Jeg valgte å heve deigen og lage snurrene, så satt jeg brettet kaldt over natten og stekte dem dagen etterpå. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.Jeg penslet bollene meg eggeplomme før steking, men dette kan fint sløyfes.
Vel bekomme!

318 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page