top of page

Den store vaffeldagen!

Vafler er jo så utrolig godt, og noe som er lett for an baby å spise selv. Jeg prøver å gjøre maten så næringsrik som mulig der man kan, uten at det gjør noe spesielt med smaken. Det er genialt å bruke mos av grønnsaker i maten om det er for næringen, men også for småspiste babyer. Da vet man at alle bitene gjør godt. Eller kanskje barnet ditt er kresen eller matlei? Da kan denne metoden være morsom og spennende.


Disse vaflene er så sunne og saftige at du kan spise dem til middag med god samvittighet!


Ca 12 vaffelplater

4 egg

5 dl melk

1 dl rømme (eller yoghurt naturell)

2 dl siktet mel

2 dl grovt mel

2 dl havregryn

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør


Deretter deler jeg røren i 3.

Kjøper du ulike frukter/grønt i frysepose så har du alltid noe tilgjengelig som kan blandes inn i røren. Jeg har alltid bringebær, jordbær, mango, spinat og grønnkål i fryseren :-)


Røde vafler: 1/2 rødbete skjøres i små biter og kokes møre, dette tar ikke mange minuttene siden bitene er små. Jeg hadde også bringebær i fryseren, og tilsatte 1 neve som jeg kokte inn med rødbetene. Mos til glatt røre med stavmikser eller prosessor og vend inn i røren.


Gule vafler: 1/2 appelsin revet og tilsett juicen i røren. 1 ts gurkemeie og 1 ts kanel, pluss 1 revet gulrot.


Grønne vafler: 1 neve frisk spinat eller 1 terning fra frysepose. Kjør i foodprosessor for glatt konsistens om du ønsker det. 1 most banan. 1 ts persille. Jeg finhakket også noen skjeer gresskarkjerner, dette setter veldig god smak.


Rør inn noen ekstra spiseskjeer med havregryn eller mel i hver røre hvis du trenger en tykkere røre. Det som ikke blir spist samme dag kan du fryse ned. Dette er superdigg matpakkemat, eller så går det raskt å tine om du plutselig har bruk for en rask lunsj eller kveldsmat!273 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page