top of page

Grønnsakskaker

Perfekt fingermat du kan gi fra 6 mnd! Ypperlig å fryse ned også, slik at du har et måltid lett tilgjengelig.


Jeg elsker å lage slike "kaker", eller fritters som de kalles på engelsk. De er så enkle å lage, og bare fantasien setter grenser for hva du kan tilsette. En enkel måte å gi grønnsaker på, med andre ord!


Nøkkelen til å få vellykkede "fritters" er å ha nok egg og mel som binder blandingen sammen, uten at det blir for mye mel (da blir den tørr og faller sammen).


Oppskrift på disse med gulrot og purre:

3 egg piskes sammen

450 gram revet gulrøtter

1 liten purre delt i to på langs og deretter kuttet i små biter

En neve fersk koriander (persille eller andre urter funker også) hakkes

1/2 dl fullkornsmel

1 ts salt (dropp dette om du lager til små barn og la heller voksne salte maten sin)

ca 3 ss kaldpresset olivenolje


Bland alt godt sammen. Stekes i stekepanne med smør. La en skje og legg klatter i stekepannen. La steke 3-5 min på en side før den snus. Legg over på en tallerken eller rist med papir, så de ikke blir soggy. Merk at de kan være varme inni selvom de virker avkjølte, så alltid skjær opp og sjekk om du gir til barnet ditt etter de er stekt <3


Fra 6 mnd er det lurt at bitene er store nok slik at barnet (som enda ikke har så god motorikk) mestrer å gripe over biten. Du kan derfor gjerne gi en hel avkjølt kake, eller dele i staver. Når babyen mestrer pinsettgrepet, vanligvis rundt 9 mnd, vil det være enklere å mestre små biter, f.eks på størrelse med tuppen på fingeren din. Disse er nydelig sammen med rømme eller yoghurt/tzatziki. Det kan gis fra 10 mnd.



1 011 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page