top of page

AvokadomosAvokadoen er proppfull av næring, og en super kilde til vitaminene A, B, C og E, samt kalium og proteiner. Den er også fettrik, som er svært positivt for en voksende babykropp (og oss voksne!). Det er vel noe av det sunneste du kan få i deg. Den har en mild smak, nesten litt nøtteaktig. Er den moden nok har den en en smørlignende konsistens.


En avokado skal spises rå, men kan fint varmebehandles. Når den er moden kan du enkelt skrape kjøttet med en skje. Her i huset bruker vi ofte avokado som et smørepålegg på brødskiven, enten alene eller for eksempel under eggerøre. Du kan skjære avokado i biter, ha det i eggerøren, og steke det i pannen. Da får du deilig innbakt avokado. Har du prøvd avokado i smoothie? Det vil gjøre den ekstra næringsrik og mettende.


Noen babyer kan synes denne er bitter i smak. Da kan man gjerne blande en most banan eller mango sammen med avokado for ekstra søtning og variasjon av smak.


En avokado er altså en perfekt mat til babyen din fordi den er så næringsrik!Avokadotips:

  • Umoden avokado modnes i løpet av noen dager i romtemperatur.

  • Du ser om avokadoen er moden ved å kjenne på skallet. Gir det litt etter, er den moden.

  • Du kan fremskynde modningen med å legge den i nærheten av et eple eller en banan, enten i fruktskålen eller i en papirpose.

  • Hvis du ikke bruker hele avokadoen, ta vare på den halvdelen der stenen sitter. Da blir ikke kjøttet så fort brunt. For å unngå brunt kjøtt kan du også presse sitrondråper over. Brunt kjøtt ser ikke så delikat ut, men er ikke farlig å spise.

1 732 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page