top of page

Babykjeks

Disse er usøtet, og egner seg ypperlig som et alternativ til barna under 1 år hvis de ønsker noe godt når voksne eller større barn får julekaker. Supert å ha noe tilgjengelig nå som det er juletider og man _alltid_ har kaker og kjeks fremme..


Disse kjeksene er faktisk meget næringsrike! Mandler er jernrike, og inneholder blant annet kalsium. Topp for melkefrie barn!


⚠️ Introduser mandler og egg hver for seg før babyen din får smake disse.


🥚Eggehvite er det mer allergen i enn eggeplomme, og er derfor mer sannsynlig at barnet kan reagere på. Likevel er det svært mange med eggeallergi som tåler egg varmebehandlet. Forsøk med eggeplomme først, f eks kokt, og etter noen runder med dette så prøv med hele egget, for eksempel som eggerøre


🥜 For å introdusere mandler kan du raspe litt av en nøtt over fingermaten eller grøten til babyen. Enkelt og greit🤗

Oppskrift🌲


👉🏼200 gram skåldete og malte mandler

Slik gjør du det: kok opp vann i en kjele, nok til at det dekker nøttene. Når det koker heller du mandlene over, la dem ligge i ca 10 min. Sil av vannet. Du kan klemme mandlene så skaller går av, eller legge det inni et kjøkkenhåndkle og gni så skaller går av. Enklest å få av skallet når de er varme.


👉🏼2 eggehviter piskes stivt. Du skal kunne helle bollen over hodet uten at noe renner ut, da er den ferdig


Rør så sammen så det blir godt blandet.


Ønsker du mer søtning kan du mose et par dadler og blande i (fra 6 mnd) eventuelt bruke noen spiseskjeer melis (helst fra 1 år men ikke farlig å gi før)


Legg klatter på et stekebrett, eventuelt stek de som staver


180 grader i ca 10 minutter


Og du 😏😏😏 Disse kan smuldres, stekes raskt i tørr panne og vips har du digge smuler til julens favorittdessert Tilslørte bondepiker 🤭

888 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page