top of page

Min frokostgrøt

Jeg har aldri vært så glad i havregrynsgrøt. Det er kanskje ikke så rart, da den fra barndommen av ble kokt på vann og salt. Men som alle andre fattige studenter tok jeg opp grøtfrokosten, og eksperimenterte på hvordan jeg likte den best. Definitivt ikke kokt på vann iallefall. Mange år etterpå sitter jeg her med min favorittgrøt til frokost. Nå som jeg lager grøt til sønnen min flere ganger i uka har jeg begynt å spist dette mer fast også. Mange kan si havregrøt er kjedelig, men med alt man kan blande i blir den jo så varierende.


Til en sulten mamma og en liten mage på 2 år:


8 ss havregryn

2 ss chiafrø

1 dl vann

3 dl melk

1/2 ts ceylon kanel

1 ss honning

1 neve frosne bær kokes inn i grøten

1 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør) røres inn eller has oppå grøten som topping


La småkoke under omrøring i 5-10 minutter. Spe på med mer melk for å få den konsistensen du ønsker.


Bland inn 1 moden banan når grøten er ferdigkokt.

Så enkelt lager du nøttesmør:


Ta den type nøtter du ønsker (mengde er uviktig), ristes i panne eller stekes noen minutt i stekeovnen. Has i food prosessor og kjøres til en glatt røre, dette tar noen minutter. Jeg trengte å ha oppi noen skvulper olje for å få en glatt røre.


Nesten alle nøttesmør som fins på markedet inneholder en del salt. Og om du ser nøye på ingredienslisten, er det til og med mange nøttesmør som nesten ikke har nøtter i seg! Altså HVA! Derfor vil jeg anbefale å kjøpe enten Green Choice, som inneholder 99,3 % nøtter, eller Helios som også kun er nøtter og ikke inneholder salt. Men det er jo så enkelt å lage selv!


299 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page