top of page

Utstyr til hjemmelaget babymat

Tips til utstyr når du skal lage babymaten selv!


Det trengs absolutt ingen fancy eller dyrt utstyr når man skal lage mat fra bunnen. Jeg tipper du kanskje har det meste allerede i skuffen!


Dersom babyen starter med fast føde før 6 mnd skal maten være helt finmost. Da er det enkelt med en stavmikser eller food prosessor.

Fra 6 mnd er det gunstig med klumper i maten helt fra starten av, og da er det aller beste å mose med gaffel eller potetmoser, om du ikke lar babyen spise fingermat fra første stund.

Under har jeg listet opp det utstyret jeg likte å ha tilgjengelig da ungene begynte med fast føde:

Stavmikser, foodprocessor eller blender

Utrolig praktisk utstyr å ha hjemme. Jeg bruker det til alt. Mose måltid, lage smoothie, mose banan i lapperøra, til hummus, suppe, coockiedeig eller nøttesmør.

Damprist eller "dampbokser"

Ved koking trekkes mye næringsstoffer ut i vannet, så damping er å foretrekke. Hvis du koker kan du huske å bruke minst mulig vann, det er nok å dekke det du har i kjelen.

Isbitbrett

Når babyen er på smaksprøvestadiet og dere ønsker å gi mos, er det veldig lettvint å dampe og mose store porsjoner som kan fryses ned i isbitbrett. Da kan man enkelt ta opp en terning som etterhvert blir en porsjon. Jeg likte å ordne sviskemos, aprikosmos ect som jeg hadde i fryseren. Det var kjekt å legge i kjelen da jeg kokte grøt for å berike grøten med smak og næring. Jeg anbefaler de i silikon, ettersom disse er enkle å håndtere. Flere brett kommer med lokk, det er svært praktisk.


TIPS: Når det du har i isbitbrettet er fryst, flytt det over i egne ziplokkposer. Da slipper du ha ta opp plass i fryseren og du har alltid isbitbrett tilgjengelig til andre ting.


Rivjern

Dette bruker jeg SÅ mye. Frukt, nøtter eller grønnsaker kan enkelt rives og blandes i grøt, smoothies ect. Revet eple eller gulrot for eksempel er trygt å gi til babyen som skal utforske fast føde. Det er enkelt å gi babyen smaksprøver når man kan bruke rivjernet. Å rive en moden pære blir jo nesten en grøt i seg selv!
Foto @ellenhomstad

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page