top of page

Halvgrove pitabrød på 1-2-3!

Pitabrød er så lettvint å lage selv. Prøv det du også! De passer godt til å fryses også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Da slipper du bakingen neste gang!


Oppskrift på 8 pitabrød:


3 dl melk

2 ss smør


Varmes til lunken temperatur. I mellomtiden kan du veie opp melet:

300 gram siktet mel

100 gram sammalt grov eller fint mel

1 ts tørrrgjær

1 ss sukker


Bland alt og eltes til en smidig deig, gjerne la maskinen gå i 10 minutter. Vi venter på å få ny kjøkkenmaskin, så jeg måtte elte for hånd. Men det gikk fint det også. Ble nesten en liten treningsøkt på en nybakt mor, haha!Når jeg elter for hånd, lager jeg en grop i melet og heller væsken i. Da rører jeg inn litt og litt mel. Tilslutt elter jeg deigen på kjøkkenbenken. Du kan med fordel kna og kaste deigen på benken om hverandre.


Dekk deigen så med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle. Heves så lenge du orker- gjerne et par timer.


Del deigen i 8 like store deler. Jeg er ikke så nøye på formen, så jeg klemte bare hver del ned med håndflaten. Du kan selvsagt rulle dem til boller for så å kjevle de om du ønsker et penere pitebrød :-)


Forvarm ovnen med stekebrettet. Det er viktig at brettet er varmt når pitadeigen legges på. Slik vil brødet heve seg og det blir luftig inni. Ovnen min går bare til 230, men om din går til 250 så gjerne ha det på såpass høy varme. Stekes i 2-3 minutt på 250 grader eller 5-7 minutt på 230, steketiden avhenger av varmen og hvor store brødene er. Pitabrødene skal blåse seg opp. Pass på å ikke stek de for lenge, da blir de tørre.75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page